ADDRESS

Tanotorventie 10 a
00420 Helsinki

Hieronta

Hieronta on hoitokeino, jota käytetään erityisesti lihasten hoitamiseen. Kuitenkin hieronta kohdistuu samalla myös muihin pehmytkudos rakenteisiin kuten nivelsiteisiin ja faskioihin. Kuitenkin näille rakenteille on myös olemassa omat hoitomuotonsa. Pehmytkudos ja erityisesti lihaskivut ja -vaivat ovat erittäin suuri syy hakeutua hoitoon myös osteopaatille. Usein lihaskivut eivät kuitenkaan ole perimmäinen syy vaivan takana vaan lihakset ovat tulleet kipeäksi yleensä joko liian vähäisestä tai liian paljosta liikunnasta, näistä ensimmäinen on vielä yleisempi. Varmasti jokainen on tuntenut kuinka koko päivän istumisen jälkeen niskaa ja hartioita särkee ja niitä alkaa usein helposti itsekin hieromaan tai venyttelemään. Tämä kipu, joka ilmenee liian pitkän paikallaolon jälkeen on iskeemistä eli hapenpuutteesta johtuvaa kipua. Keho on ollut liian pitkään liikkumattomassa eli inaktiivisessa tilassa ja lihaksiin ei pääse tarpeeksi hapekasta verta, jolloin lihakseen syntyy lievä hapenpuute, joka johtaa kipuun. Venyttely, hieronta, liikunta sekä kaikki muu lihakseen verenkiertoa lisäävä toiminta helpottaa tällöin kipua, ainakin hetkellisesti.

Nyky-yhteiskunnassamme istumatyö ja päätetyöskentely ovat lisääntyneet todella paljon, josta johtuen ihmiset viettävät yhä suuremman osan ajastaan istuen. Liikkumattomuus onkin yksi sukupolvemme isoimmista ongelmista. Liikkumattomuus johtaa lihasten kipeytymiseen ja tämä on näkynyt lähivuosikymmenien aikana myös hierojan ammatin arvostuksen sekä asiakasmäärien kasvussa.

Hieronta on erittäin vanha hoitomuoto, jonka juuret ulottuvat antiikin Kreikkaan asti. Jo muinoin on tiedetty hieronnan auttavan lihaskipuihin ja se on edelleen erittäin suosittu hoitomuoto kaikkien väestöryhmien keskuudesta urheilijoista työssäkäyviin ja eläkeläisiin. Hieronnassa käytetään usein esimerkiksi öljyä väliaineena, myös kuitenkin ilman öljyä tai pyyhkeen läpi voidaan hieroa.

Olen suorittanut oman hierojan tutkintoni Helsingissä Suomen Urheiluhieroja opistossa eli SUHO:ssa. Valmistuin koulutetuksi hierojaksi vuonna 2016 ja sain samalla erikoisammattitutkinnon urheiluhieronnasta. Käytän edelleen hierontaa yhtenä työkaluna hoitaessani asiakkaita vastaanotollani Kannelmäessä.